Longines

Longines

Het horlogemerk Longines is in 1832 opgericht in Zwitserland door Auguste Agassiz. Het merk huist in Saint-Imier. 

Longines´ logo is in 1889 opgenomen in het handelsregister en is het oudste ongewijzigde logo wat nog steeds in gebruik is.

In 1983 is het merk opgenomen in de Swatch group waar ook merken als Omega, Tissot en Hamilton in zitten.

De slogan van Longines is ´Elegance is an attitude`, door de hele collectie van Longines is dit ook goed terug te zien, zelfs de duikhorloges zoals de Hydroconquest hebben de elegante twist die bij vele andere merken ontbreekt.

Longines heeft een lange historie met het timen van evenementen, op dit moment is Longines sponsor van de volgende grote evenementen:

-          Roland Garros

-          Gemenebestspelen (Commonwealth games)

-          WK boogschieten

-          WK Turnen

-          FIS WK alpineskiën

-          FEI WK springenAanbod

Als Officieel Dealer van Longines horloges heeft Juwelier van Willegen een zeer ruim assortiment. Hieronder een link met overzicht voor de diverse collecties die Longines aanbiedt.


Gehele collectie Longines horloges


 Elegance

De modellen van de Elegance collectie hebben allemaal een klassiek design met strakke lijnen die typisch zijn voor Longines horloges. Onder de Elegance collectie vallen modellen als de La Grande Classique, Prima Luna, Dolce Vita, Présence, Lyre en de Flagship.

 

Elegance collectie


Watchmaking Tradition

Traditionele ontwerpen zijn samengevoegd met expertise en zo is de Watchmaking Tradition collectie gevormd. Bevat de modellen van de Conquest, Master collection en the Longines 1832.

 

Watchmaking tradition collectie

 

 

Diving

In de Longines Diving colectie kunt u, zoals de naam al een beetje verraad,  een ruim assortiment aan horloges vinden waarmee u met een gerust hart het water in kunt springen. In de huidige zijn zowel moderne duikhorloges (Bijvoorbeeld: de Longines HydroConquest) als vintage geïnspireerde duikhorloges (Bijvooreeld: de Longines Legend Diver) te vinden. 

 

Diving collectieHeritage

De horloges van deze collectie zijn geïnspireerd op de rijke historie van Longines. De oude klassieke horloges van vroeger zijn in een nieuwe uitvoering teruggebracht. Onder de Heritage collectie vallen modellen als de Legend Diver, Skin Diver, Conquest heritage, Heritage Military, Flagship heritage, Heritage Classic en Avigation

 

Heritage collectie

 

  


Longines Spirit

Longines heeft teruggegrepen naar hun erfgoed met de introductie van de Longines Spirit collectie, deze horloges zijn geïnspireerd door de vroege piloten horloges die Longines in het verleden heeft uitgebracht. Het merk is heer en meester op het gebied van zogenoemde “Heritage” horloges uitrusten met de nieuwste technieken en innovaties.

De Spirit modellen zijn dan ook uitgerust met een uurwerk dat COSC Chronometer gecertificeerd is, dit houd in dat het aan de strenge nauwkeurigheidseisen van het onafhankelijke instituut voldoet in verschillende posities en temperaturen. De algemene certificering gaat om een gemiddelde nauwkeurigheid van +6 tot -4 seconden per dag. Met een COSC chronometer uurwerk weet je dus zeker dat het horloge in het dagelijks gebruik praktisch nooit bijgesteld hoeft te worden.

De Longines Spirit collectie is beschikbaar in 2 versies, diegene met het L888.4 uurwerk beschikken over tijd en datum functie waar de modellen met het L688.4 uurwerk beschikken over een chronograaf (stopwatch) complicatie met een column wheel voor vloeiende bediening. 

Het L888.4 en het chronograaf L688.4 uurwerk zijn ook ontzettend goed voorbereid op de toekomst door het gebruik van silicium voor de balansveer, dit materiaal is niet vatbaar voor magnetisme wat één van de grootste oorzaken is voor afwijking in het uurwerk. Doordat magnetische velden om ons heen steeds meer voorkomen (denk aan alle elektronische apparaten) is het materiaal zeer geliefd door horlogeliefhebbers door zijn betere bestendigheid tegen dagelijkse velden.

Ontdek de Longines Spirit collectie hier


Longines Legend Diver

In de begin jaren 60 kwam de Legend Diver in de vorm zoals wij hem nu herkennen op de markt, het is een iconische duiker die nu in een vernieuwde vorm is uitgebracht in de collectie van Longines. Er is een stalen variant met datum als een nieuw uitgebrachte versie met een bronzen kast en groene wijzerplaat waar geen datum functie op zit.

Ontdek de Longines Legend Diver collectie hier

 

Wilt u meer weten over de collectie? Neem dan contact met ons op. Bekijk het volledige aanbod van de Longines horloges:

 

Overzich aanbod Longines

 

 

 

 

20% Korting op gehele voorraad code: summer20