Longines is gevestigd in het stadje Saint-Imier sinds de oprichting in 1832. Als eerbetoon aan haar rijke geschiedenis haalt het Zwitserse horlogehuis inspiratie uit de modellen in het museum die de langlopende kennis van Longines weerspiegelt. Onder de Heritage collectie valt zo ook de Longines Twenty-Four Hours Single Push-Piece Chronograph. Deze monopusher met chronogaven huist een exclusieve kaliber, is een heruitgave van een eerder piloten horloge en geeft de tijd op een 24-uurs schaal.

Longines Twenty-Four Hours Single Push-Piece Chronograph

De diameter van het oorspronkelijke model, een prachtige 47.50 mm, is gereproduceerd evenals de wijzerplaat met 24-uurs weergave welke verkrijgbaar is in zwart of zilver. De stalen kast heeft een gesloten achterdeksel en is gegraveerd met Longines’ beroemde zandlopersymbool. Dit logo wordt gebruikt sinds 1867 en is het oudste geregistreerde logo bij de internationale registers van de World Intellectual Property Organisation. Elk horloge in deze uitzonderlijke serie wordt genummerd.

Het model waar deze creatie op gebaseerd is is uitgerust met een uurwerk oorspronkelijk voor een zakhorloge en later aangepast voor gebruik in een polshorloge. De Longines Twenty-Four Hours Single Push-Piece Chronograph huist een L789 mechanische uurwerk. Deze monopusher met column-wheel chronograaf is exclusief ontwikkeld door ETA voor Longines. Het beschikt over een chronograaf functie, geeft de tijd op een 24-uurs schaal, heeft een kleine seconde op 18 uur en een datumaanduiding op 12 uur. De bruin of zwart alligator lederen band past bij de wijzerplaat.
Hier te koop: L2.797.4.73.0 Twenty-Four Hours Single Push-Piece € 3.720,-

Saint-Imier

Longines is gevestigd in Saint-Imier in Zwitserland sinds 1832. Meer dan 180 jaar horlogevakmanschap wijst op een sterke toewijding aan traditie, elegantie en prestatie. Longines heeft generaties ervaring als officiële tijdwaarnemer van de wereldkampioenschappen en als partner van de internationale sportfederatie. Longines is een lid van de Swatch Group Ltd, ‘s werelds grootste fabrikant van uurwerken producten. Het horlogehuis bekend van de gevleugelde zandloper heeft vestigingen in meer dan 150 landen.

Als u vragen heeft dan horen wij dit graag op onze contact pagina vind u alle gegevens.