TAG Heuer Don’t crack under pressure


TAGHeuer

Een klein stukje geschiedenis over dit prachtige Zwitserse horlogemerk TAGHeuer.

In 1860 richtte Edouard Heuer een horloge bedrijf op. Het was een bedrijf die bleef ontwikkelen, zo kregen zij patent op het eerst kroon opwind mechaniek voor zakhorloges, Ze bouwden het eerste klokje in een dashboard van een auto en in 1914 introduceerde Heuer haar eerste polshorloge. Deze polshorloge hadden de kroon op de 12uur positie.

Ze bleven zich ontwikkelen, zowel bij de horloges, stopwatches als de klokjes in het dashboard. Deze werden nu ook geplaatst in vliegtuigen.

Het merk Tag Heuer is pas veel later ontstaan. Het merk TAG Heuer is gevestigd na de overname van de horloge maker Heuer door TAG (Technique d’Avant Garde). Deze overname vond plaats in 1985. TAG was vooral bekend van haar high-tech technologie zoals de keramische turbocharges die in de Formule 1 wordt gebruikt. Gezamenlijk werd de organisatie sterk gemoderniseerd en kwam het horlogemerk TAG Heuer op de kaart te staan. Nu is het een van de grootste Zwitserse horlogemerken. Met een sportieve collectie horloges voor zowel dames als heren.

Kijk hier voor de dames collectie

Kijk hier voor de heren collectie

TAGHeuer Don’t crack under pressure