Oris

Oris

Het horlogemerk Oris is in 1904 opgericht in Zwitserland door Paul Cattin en Georges Christian. Het merk huist in Hölstein. Het merk staat erom bekend dat het alleen mechanische horloges produceert. Verder staat het merk bekend om de sprekende en gevarieerde ontwerpen. Horlogeverzamelaars worden ook erg blij van Oris horloges door de eigenzinnige ontwerpen.

 

Oris Calibre 400 uurwerk

De nieuwste modellen uit de Oris collectie worden aangedreven met het Oris 400 Calibre. Dit uurwerk is door Oris zelf ontwikkelt, ook wel in house of manufactuur genoemd. De uurwerken in de vorige modellen waren vaak voorzien van een, voor Oris, iconische rode rotor. Het Calibre 400 heeft geen rode rotor meer, maar wel een rotor met een vernieuwd systeem. In de meeste automatische uurwerken bevindt zich een zogenoemd ‘ball-bearing’ systeem, waardoor de rotor makkelijk rondjes kan draaien en zodoende de veer op kan winden. De horlogemakers bij Oris viel het op dat de meeste reparaties te maken hadden met dit onderdeel, dus heeft Oris daar iets nieuws op gevonden. Door een systeem wat er voor zorgt dat het ‘ball-bearing’ systeem niet meer nodig is en minder slijtage voor komt. Een van de andere upgrades van dit uurwerk is de gangreserve. Door in plaats van één, twee veertonnen te gebruiken heeft Oris het voor elkaar gekregen om dit uurwerk een gangreserve van 5 dagen te geven. Naast een grote gangreserve, is dit horloge ook nog eens ontzettend accuraat. Ondanks het feit dat dit horloge geen officiële chronometer is, loopt dit horloge met -3/+5 seconden per dag toch nog ruim binnen de chronometer norm. Oris heeft genoeg vertrouwen in haar nieuwe uurwerk dat er in plaats van elke 4 á 5 jaar pas elke 10 jaar een onderhoudsbeurt wordt aangeraden. En met een garantieperiode van 10 jaar bevestigt Oris dit nog eens.

 

Juwelier van Willegen is een Official Dealer van Oris horloges. Bekijk het volledige assortiment aan Oris horloges.

 

Oris collectie

 

Aanbod

Als Official Dealer van Oris horloges heeft Juwelier van Willegen een zeer ruim assortiment. Bij Juwelier van Willegen zijn diverse collecties van Oris horloges te koop. Het is een erg diverse collectie. Zo zitten er horloges bij die een eerbetoon geven aan de motor sport, maar bijvoorbeeld ook horloges die speciaal voor de duiksport ontwikkeld zijn. Verder is er ook een collectie die speciaal gericht is op piloten.Diving 

De horloges uit de Diving collectie zijn waterdicht en speciaal gemaakt om ermee te kunnen duiken. Er zijn verschillende stoere modellen beschikbaar waar uit gekozen kan worden.

 

Diving collectieAviation 

Deze collectie is speciaal gericht op piloten die de cockpit-ready functionaliteit en esthetiek waarderen.

 

Aviation collectie

 

 

 

Wil je meer weten over de collectie of onze andere producten? Neem dan contact met ons op of bekijk de volledige collectie hier:

 

Oris collectie