Keramiek  is een materiaal wat steeds vaker gebruikt wordt in de horloge industrie door zijn verschillende unieke eigenschappen. Keramiek is hittebestendig, ongevoelig voor krassen en corrosiebestendig, dit zijn alle eigenschappen die perfect zijn voor verschillende toepassingen in horloges.

Het onderdeel wat het vaakst van keramiek word gemaakt is de bezel, deze rand is bedoeld om het glas te beschermen maar voegt ook veel esthetische waarde toe aan een horloge omdat het in veel verschillende kleuren te maken is zonder de primaire eigenschappen van het materiaal te verzwakken zoals dat bij aluminium wel het geval is. Bezels op luxe duikhorloges worden vaak van keramiek gemaakt zodat er een mooi contrast tussen de tijsaanduidingen en de achtergrond gemaakt kan worden.

Sommige horlogemakers gaan een stapje verder, zij vervaardigen de gehele kast van keramiek met eventueel wat onderdelen van titanium. Dit creëert een compleet horloge van lichtgewicht materialen die ook nog een kras en corrosie bestendig is, keramische horloges blijven dan ook hun gehele leven dezelfde uitstraling behouden.