RADO: “If we can imagine it, we can make it, and if we can make it, we will!

RADO

Rado Centrixs Open HeartRado is een wereldvermaard merk, beroemd om zijn innovatie designs en zijn gebruik van revolutionaire mate-rialen waarmee het de duurzaamste horloges ter wereld produceert. Vanaf de start in Lengnau, Zwitserland is Rado een pionier geweest. De horloges hebben een tijdloze uitstraling en zijn gemaakt van materialen van de toekomst, die ook gebruikt worden in de ruimtevaart, zoals hightech keramiek, Ceramos, hardmetaal, saffierglas en het hardste materiaal ter wereld; hightech diamant. Nieuwe materialen blijven aantrekkingskracht uitoefenen op Rado. Het revolutionaire merk is altijd op zoek naar uitdagingen en innovaties. De visie van Rado is dan ook heel toepasselijk:
“If we can imagine it, we can make it, and if we can make it, we will!''

Bekijk hier onze gehele Centrix collectie van Rado.

HIGH-TECH KERAMIEK

High-tech keramiek met plasmabehandeling. Rado staat bekend om zijn innovatieve materialen, techniek en zijn iconische modellen. De materialen die Rado gebruikt, moeten behalve hard ook duurzaam, krasvast, mooi en huidvriendelijk zijn. In de jaren tachtig ontdekte Rado een materiaal dat aan al deze eisen voldeed, maar dat nog nooit was toegepast in horloges en sieraden: high-tech keramiek. Als pionier in het gebruik en de ontwikkeling van high-tech keramiek in horloge maken, heeft Rado sinds1998 zijn exclusieve plasmabehandeling; een gepatenteerde, enigszins alchemistische techniek waarmee wit high-tech keramiek wordt getransformeerd tot een keramiek met een metaalkleur. De sleutel ligt in de thermische behandeling, een sinteringsproces van twee uur dat het oorspronkelijk witte zirkoniumoxide transformeert tot een metaalkleurige zirkoniumnitride. Bij 20.000˚C verandert het geleidelijk atoom voor atoom van kleur,
terwijl het zijn volledige dichtheid bereikt en een absoluut resistent high-tech keramiek vormt in een glanzende metaalkleur. Het ziet er uit als metaal, maar er is helemaal geen metaal in verwerkt.

Plasma high-tech keramiek is 100% keramiek, 100% innovatief en 100% RADO.

Bekijk hier onze gehele Rado collectie dames en heren horloges. Heeft u vragen dan horen wij dit graag u kunt altijd contact met ons opnemen.

Telefoonnummer: 070 – 346 30 16

Het van Willegen team!