Een eigen merk met een eigen filosofie: Real watches for real people. Sinds 1904 een horloge merk dat zich vasthoud aan de hoge kwaliteitsnorm van Zwitserse mechanische horloges. Alle horloges van Oris zijn mechanisch en herkenbaar door hun onderscheidende design en rode rotor, het symbool van Oris.

De rode Rotor, het Symbool van Oris.
Oris Sixty-Five

Al eerder hebben wij een blog gewijd aan het bijzonder Oris horloge de diver Sixty-Five. Een re-edition uit 1965. Lees hier de blog over het Sixty-Five horloge.Iets om als Nederlander trots op te zijn is dat dit horloge mede is ontstaan door Gijs van Hoorn. Gijs van Hoorn is de Nederlandse brandmanager van het Zwitserse merk Oris. Hij is een horloge liefhebber pur sang met een passie voor retro-modellen. De laatste 15 jaar heeft Gijs een unieke verzameling occasion Oris horloges verzameld waar Oris Zwitserland jaloers op is. Zo ontstond enkele jaren geleden het gesprek tussen Gijs en Oris Zwitserland, met als uiteindelijke doel een re-edition van een Oris horloge uit 1965. Oris brengt de Divers Sixty-Five nu ook uit met een nieuwe blauw-grijze wijzerplaat geïnspireerd op de mondaine Franse badplaats Deauville.

Kijk hier voor alle variaties van de Oris Divers Sixty-Five.

Oris Calibre 111

Voor 2015 heeft Oris een nieuw manufacture uurwerk ontwikkeld. Een zogeheten ‘eigen uurwerk’, het Calibre 111. Het Calibre 111 is een handopwinder met een gangreserve van 10 dagen. Voor deze gangreserve is een indicator aangebracht rechts op de wijzerplaat de non-lineaire gangreserveaanduiding is uniek en door Oris gepatenteerd.


Oris Caliber 111 | € 5.100.- kijk hier voor meer informatie

Naast dit uurwerk technische hoogstandje heeft Oris nog meer te bieden. Oris bewijst dat schoonheid en functionaliteit goed te combineren zijn.

De Culture lijn biedt u tijdloze horloges die uitgevoerd kunnen zijn met een datum, een dag-datum of zelfs een maanfase aanduiding. In deze serie vind u ook het manufactuur Calibre 111. Deze lijn is uitermate geschikt voor de liefhebber van klassieke horloges.


Met de Diving collectie komt u horloges tegen die daadwerkelijk door professionals gebruikt worden als duikhorloges. Stevige stalen of titanium

 horloge kasten met een goed afleesbare wijzerplaat. De Aquis serie heeft een ruime keuze dames en heren modellen.

Kijk hier voor onze Oris Diving collectie.

Het hipster horloge van Oris is de Aviation serie voorzien van trendy natobanden. Met een prachtige folding clasp geïnspireerd op de veiligheidsriemen van piloten.

Oris Big Oris heeft de wereldprimeur met deze mechanische hoogtemeter de Big Crown Pro Pilot Altimeter. Aan de hand van de luchtdruk meet dit horloge op welke hoogte u zich bevind, alles volledig mechanisch.

Oris ProPilot Altimeter | € 3.500.-
Wanneer u een kijkje neemt in de Motor Sport collectie laat Oris de nauwe samenwerking zien met Audi en het partnerschap met Williams Formule 1 sinds 2002

.


Oris Audi sport | 44MM | € 3.400.-

Met alle gedane innovaties en de rijke historie blijft Oris zich bezig houden met het maken van mooie uurwerken en nieuwe horloges. Kom langs om te passen of kijk op onze webshop.