Dat Oris bekend is met vliegtuigen is bekend, ook dat Oris groot liefhebber is van gelimiteerde horloges is bekend. Vandaar dit gelimiteerde D.26 286 HB-RAG-horloge van Oris. Een hele lange naam, maar dit is niet omdat Oris het ons zo moeilijk wil maken.


The Oris Big Crown D.26 286 HB-RAG Limited Edition


Dat Oris bekend is met vliegtuigen is bekend, ook dat Oris groot liefhebber is van gelimiteerde horloges is bekend. Vandaar dit gelimiteerde D.26 286 HB-RAG-horloge van Oris. Een hele lange naam, maar dit is niet omdat Oris het ons zo moeilijk wil maken. De naam is afkomstig van een Frans ontworpen vliegtuigen die voornamelijk in 1931 gemaakt werden in Zwitserland. Deze propellervliegtuigen werden gebruikt als trainingsvliegtuigen voor een ander vliegtuig, de D.27. De piloten oefende in deze vliegtuigen om de jachtvliegtuigen zo goed mogelijk te kunnen besturen in tijden van nood. Er werden maar 66 van deze vliegtuigen gemaakt en tot de dag van vandaag wordt er met minimaal één van deze modellen gevlogen.
Van de 66 modellen die ooit gemaakt zijn, zijn er nog maar twee over. In het Zwitserse plaatsje Grenchen is er hangar waar een groep enthousiastelingen genaamd “Hangar 31” één van deze twee “Dewoitine D.26” onderhoud en regelmatig bestuurt, voor een vliegtuig uit 1931 is het natuurlijk erg bijzonder dat deze nog bestaan en zelfs regelmatig vliegen, een droom voor elke liefhebber van vliegtuigen om deze te zien, laat staan te besturen.


Dewoitine D-26 Fitzgerald.jpg


Ontwerp


Het ontwerp van het horloge is er één zoals Oris de laatste jaren vaak maakt, een ontwerp van eigen plank. Het ontwerp stamt af van één van de big crown watches die Oris uitbracht in 1938. Dit was tevens de eerste keer dat Oris zijn pointerdate op de markt bracht, een iconische datum-aanduiding voor Oris. De wijzerplaat heeft een hele bijzondere groene kleur, het is geen jacht groen, geen race-groen, dus noem ik het maar “Oris-groen” een prachtige lichte groene kleur die versterkt word door de camel bruin lederen band die aan het horloge zit. De met luminor ingelegde wijzers duiden op de vliegeniers horloges van vroeger, een horloge met veel geschiedenis, van het vliegtuig tot en met het ontwerp. Als eerbetoon aan het vliegtuig staat er op de achterkant van het horloge een afbeelding van de Dewoitine D.26 en is hij gelimiteerd in het jaartal waarin het horloge gemaakt werd, 1931 stuks in totaal.


Afbeeldingsresultaat voor Oris big crown D.26


ORIS BIG CROWN POINTER DATE D.26 286 HB-RAG LIMITED EDITION | 40MM

Referentienummer: 01 754 7741 4087-Set LS

Prijs € 1.850.-

Kijk hier voor meer informatie over dit bijzondere Oris horloge

Bekijk hier de gehele Oris collectie