Breitling Super Ocean special

Zoals bij iedere ontwikkeling in de horlogewereld staat Breitling niet stil, zo ook niet toen veel merken met hun eerste waterdichte horloges op de markt kwamen.

Breitling | Super Ocean

Breitling Super Ocean special

Zoals bij iedere ontwikkeling in de horlogewereld staat Breitling niet stil, zo ook niet toen veel merken met hun eerste waterdichte horloges op de markt kwamen. Ondanks dat Breitling een merk is dat zich altijd heeft gefocust op luchtvaart moesten zij ook mee toen de andere merken waterdichte en dus duikhorloges begonnen te produceren. In 1957 kwam Breitling met zijn allereerste duikhorloge, de Super Ocean. Nadat eerst Omega een diepte had bereikt van 62 meter en later Rolex 100 meter, verbrak Breitling deze beide records met hun eerste duikhorloge, namelijk 200 meter. Nu ruim zestig jaar later is dit model nog steeds in de productie. Met een modernere uitstraling en een verbeterd uurwerk is de Super Ocean van Breitling na ruim zestig jaar nog steeds razend populair. Niet alleen aan het uiterlijk van het horloge is veel veranderd, maar ook in het gebruik van het horloge. Waar het zestig jaar geleden al een indrukwekkende 200 meter onder water kon, tegenwoordig haalt de Super Ocean dieptes van wel 10x dieper, namelijk 2000 meter.


 Afbeeldingsresultaat voor history breitling superocean 1957


Tegenwoordig zijn de duikhorloges mateloos populair, zo ook de Super Ocean van Breitling.
Wat dit model extra bijzonder maakt is zijn zwarte kast en zwart keramiek lunette. Dit materiaal wordt gebakken en is kras-bestendig, superhandig voor een horloge die gebruikt zal moeten worden bij sportieve activiteiten. Omdat het horloge saffierglas heeft en doordat de lunette kras-bestendig is zal de voorkant van het horloge in ieder geval zo mooi blijven als bij de aankoop, perfect voor iemand die van plan is dit horloge heel lang zelf te dragen.


Bekijk hier  onze Super Ocean Collectie van Breitling.