TAG Heuer Monaco

28-11-2019 10:11

TAG Heuer Monaco

De TAG Heuer Monaco, misschien wel het meest iconische horloge ooit, in ieder geval wel voor de raceliefhebbers onder ons, maar uiteraard ook voor de horlogeliefhebbers.

De TAG Heuer Monaco werd voor het eerst geïntroduceerd in 1969, tijdens de Monaco Grand Prix, dit verklaart ook direct de naam van het horloge.

Sinds de introductie van dit horloge met deze specifieke techniek, is het gehele horloge landschap veranderd. Het horloge werd geïntroduceerd in New York, als eerste automatisch, mechanisch polshorloge. Deze techniek is nu bij geen enkel merk meer weg te denken, extra bijzonder dus dat dit pas 50 jaar oud is!

De TAG Heuer Monaco vergaarde bij het grote publiek roem doordat Steve McQueen in 1971 het horloge droeg in de film “Le Mans”, hiermee werd dit horloge een icoon voor iedere autosportliefhebber en werd de techniek van de Monaco bekend bij het grote publiek.

Afbeeldingsresultaat voor steve mcqueen monaco tag heuer"

Bekijk hier het Monaco Gulf horloge van TAG Heuer | € 5.250,- 

Om het nog een stukje bijzonderder te maken, was de Monaco niet alleen de eerste automatisch, mechanische chronograaf, maar ook de eerste automatische chronograaf in een vierkante kast, iets wat nog steeds niet veel merken kunnen of aandurven.

De Monaco bestaat dit jaar alweer 50 jaar en is niet meer weg te denken uit de TAG Heuer collectie. Met de opvallende vierkante kast en originele blauwe wijzerplaat, is de Monaco een horloge waar iedereen die van horloges houdt een speciaal gevoel bij krijgt.

Bekijk hier onze TAG Heuer Monaco collectie

 

 

Bekijk dit product hier:

TAG Heuer Formula 1 | 43mm

Prijs € 1.450,-

  • Breitling Chronomat

    De Breitling Chronomat is een iconisch Breitling horloge dat door Breitling voor het eerst op de markt wordt gebracht in 1984.

    ..