TAG Heuer Monaco

28-11-2019 10:11

TAG Heuer Monaco

De TAG Heuer Monaco, misschien wel het meest iconische horloge ooit, in ieder geval wel voor de raceliefhebbers onder ons, maar uiteraard ook voor de horlogeliefhebbers.

De TAG Heuer Monaco werd voor het eerst geïntroduceerd in 1969, tijdens de Monaco Grand Prix, dit verklaart ook direct de naam van het horloge.

Sinds de introductie van dit horloge met deze specifieke techniek, is het gehele horloge landschap veranderd. Het horloge werd geïntroduceerd in New York, als eerste automatisch, mechanisch polshorloge. Deze techniek is nu bij geen enkel merk meer weg te denken, extra bijzonder dus dat dit pas 50 jaar oud is!

De TAG Heuer Monaco vergaarde bij het grote publiek roem doordat Steve McQueen in 1971 het horloge droeg in de film “Le Mans”, hiermee werd dit horloge een icoon voor iedere autosportliefhebber en werd de techniek van de Monaco bekend bij het grote publiek.

Afbeeldingsresultaat voor steve mcqueen monaco tag heuer"

Bekijk hier het Monaco Gulf horloge van TAG Heuer | € 5.250,- 

Om het nog een stukje bijzonderder te maken, was de Monaco niet alleen de eerste automatisch, mechanische chronograaf, maar ook de eerste automatische chronograaf in een vierkante kast, iets wat nog steeds niet veel merken kunnen of aandurven.

De Monaco bestaat dit jaar alweer 50 jaar en is niet meer weg te denken uit de TAG Heuer collectie. Met de opvallende vierkante kast en originele blauwe wijzerplaat, is de Monaco een horloge waar iedereen die van horloges houdt een speciaal gevoel bij krijgt.

Bekijk hier onze TAG Heuer Monaco collectie

 

 

Bekijk dit product hier:

TAG Heuer Formula 1 | 43mm

Prijs € 1.450,-

 • TAG Heuer Historie

  Wij kennen het merk natuurlijk allemaal als Tag Heuer, maar dit is niet altijd zo geweest. Het merk is in 1860 namelijk begonnen als Heuer

  ..
 • mechanisch horloge

  Horloges zonder batterij die werken toch op je hartslag?

  Als juwelier krijgen wij dagelijks de vraag:
  “Een automatisch horloge werkt toch op de hartslag?”.

  ..
 • Meistersinger Neo

  MeisterSinger Neo Plus

  Een markante verschijning
  Wie met een Neo Plus om zijn pols loopt, wordt vaak daarop aangesproken.

  ..
 • Run About

  Frederique Constant Limited Editions

  Limité modellen en Frederique Constant gaan hand in hand. Ieder jaar weer brengen zij een heel aantal bijzondere en iconische limited editions uit. 

  ..
 • Frederique Constant Manufactuur

  Al vanaf 2001 is Frederique Constant vooruitstrevend bezig met het produceren van haar eigen uurwerken, uurwerken die volledig in huis ontworpen, gemaakt en geassembleerd worden, iets wat enkel de grootste merken in de horlogewereld kunnen veroorloven. 

  ..
 • Historie Frederique Constant

  Peter Stass en Aletta Stass, een echtpaar dat destijds woonachtig was in Wassenaar begint vol enthousiasme aan het bouwen van hun droom, een luxe Zwitsers horloge merk, maar dan nét iets anders dan de meeste die gevestigd zijn in het mooie Genéve, namelijk betaalbaar. 

  ..
 • Tissot

  Het plusteken in het logo symboliseert de Zwitserse kwaliteit en betrouwbaarheid waar Tissot al sinds 1853 voor staat. De authentieke en toegankelijke horloges

  ..
 • Ringvinger?

  We kennen allemaal de diamanten verlovingsringen en trouwringen. Veel mensen weten ook dat het sieradenmerk Tiffany & Co dit in de jaren ’40 samen met één van de grootste diamanten exporteurs

  ..
 • Smartwatch functies, Zwitsers uiterlijk.

  Dat Frederique Constant niet bang is om zich te wagen aan nieuwe technieken en ontwikkelingen, werd duidelijk toen zij in 2015 als aller eerste merk in Zwitserland een horological smartwatch uitbrachten. 

  ..
 • UITNODIGING

  Donderdag 30 November | 16uur tot 20uur | Hoogstraat 15 | Den Haag

  ..