TAG Heuer Historie

04-11-2020 09:16

TAG Heuer Historie. 

De naam TAG Heuer is wereldwijd bekend bij iedereen die geïnteresseerd is in horloges. 

Echter is TAG Heuer niet altijd de naam geweest van dit Zwitserse bedrijf, in 1860 is het merk namelijk gestart onder de naam Heuer.

De Zwitserse Edouard Heuer begon het merk in de plaats St-Imier. St-Imier is een bekend dorp in Zwitserland. Deze plaats is namelijk de geboorteplaats van een heel aantal grote merken waaronder ook Longines. Edouard Heuer begon met het maken van zakhorloges aangezien de polshorloges nog niet bestonden, horlogemakers waren dus druk bezig met het innoveren van hun zakhorloges.

Na 22 jaar lang ontdekken en innoveren patenteerde Edouard Heuer in 1882 zijn eerste chronograaf. Vijf jaar later, in 1887, werd zijn chronograaf gepatenteerd met de “oscillating pinion”, dit patent was om de chronografen nog accurater te maken. Ondanks dat deze techniek al ruim 130 jaar oud is, wordt deze techniek nog steeds gebruikt in de horloges van veel verschillende merken. Ook in de horloges van Tag Heuer wordt deze techniek nog steeds gebruikt.  

Na erg bekend geworden te zijn met deze patenten lanceerde Edouard Heuer in 1911 opnieuw een innovatie. Deze nieuwe innovatie was de “Time of Trip”. De eerste chronograaf voor dashboards in auto’s en vliegtuigen. Drie jaar later introduceert Edouard Heuer zijn eerste chronograaf polshorloge.  Het horlogemerk ging vormen naar het merk zoals we het kennen, maar nog niet met de naam die we tegenwoordig gebruiken.

Doordat Heuer zich specifiek richt op chronografen is het merk in de jaren ’60 vooral populair onder autocoureurs. Zowel professionele als de amateurcoureurs zijn groot fan van het merk. 

Vandaag de dag zien we dit nog duidelijk terug in het DNA van het merk met bijvoorbeeld Max Verstappen en Red bull Racing.


De jaren ’60 is een hele belangrijke periode voor Heuer, eigenlijk voor polshorloges in het algemeen. Heuer ontwikkeld samen met Breitling en Hamilton het eerste mechanische chronograaf polshorloge. In het diepste geheim werken deze drie merken samen, zodat de concurrentie hier geen lucht van krijgt. Op 3 maart, 1969 houden de bedrijven twee persconferenties. In zowel Genève als New York tonen de merken hun bijzondere innovatie aan de wereld, de chronograaf polshorloges worden geboren zoals we ze vandaag de dag kennen en dragen. Dit moment heeft de gehele industrie veranderd.

In 1985 gaat Heuer samen met het bedrijf TAG, wat staat voor Techniques d'Avant Garde. Dit bedrijf Japanse bedrijf dat gevestigd is in Luxemburg richtte zich destijds voornamelijk op de autosport en technieken uit de autosport. Weer vindt Heuer de perfecte partner met gelijke normen en waarden, maar vooral de interesses en drang naar innovaties zijn gelijk bij beide bedrijven. 

Hier wordt TAG Heuer geboren, het bedrijf zoals het vandaag de dag kennen, met de namen van beide bedrijven.

 

De rest is geschiedenis.  

Bekijk hier onze totaal collectie TAG Heuer


Tag Heuer Carrera Calibre Heuer 02 Green | 44MMTag Heuer Carrera Calibre Heuer 02 Blue | 44MMTag Heuer Carrera Calibre Heuer 02 Black | 44MM

 

                                       

 

Bekijk dit product hier:

TAG Heuer Connected

€ 1.700