TAG Heuer Historie

13-11-2019 10:11

TAG Heuer Historie

Wij kennen het merk natuurlijk allemaal als Tag Heuer, maar dit is niet altijd zo geweest.

Het merk is in 1860 namelijk begonnen als Heuer, een bedrijf dat opgezet werd door de Zwitserse Edouard Heuer in de plaats St-Imier. Dit dorp heeft huisvesting geboden aan meerdere grote horlogemerken. Edouard Heuer begon met het maken van zakhorloges, onder anderen met stopwatch functies, wat in horlogetermen een chronograaf heet. 

I1882 patenteerde Edouard Heuer zijn eerste chronograaf. In 1887 werd zijn chronograaf gepatenteerd met de “oscillating pinion” dit vond hij uit om de chronografen nog accurater te maken. Ondanks dat deze techniek al ruim 130 jaar oud is, wordt deze techniek nu nog steeds gebruikt in de horloges van veel verschillende merken, uiteraard ook in de horloges van Tag Heuer. Na grote bekendheid verworven te hebben met de patenten op de chronografen, lanceerde Edouard Heuer in 1911 opnieuw een innovatie, dit keer niet specifiek voor de (zak)horloge branche. 

Deze nieuwe innovatie was namelijk de “Time of Trip” de eerste chronograaf voor dashboards in auto’s en vliegtuigen. Drie jaar later introduceert Edouard Heuer zijn eerste chronograaf voor op de pols, hiermee werd het merk geboren zoals we het vandaag de dag kennen, maar nog niet de naam die we tegenwoordig gebruiken. 

 

Doordat Tag Heuer zich specifiek richt op Chronografen, wordt het merk in de jaren ’60 vooral populair onder autocoureurs, zowel de professionele als de amateurs, iets wat we vandaag de dag nog duidelijk terugzien in het DNA van het merk, bijvoorbeeld bij Max Verstappen.

 

Midden in de jaren ’60, wat een ontzettend belangrijke periode is voor Heuer, maar eigenlijk voor polshorloges in het algemeen, gaat Heuer, samen met Breitling en Hamilton een samenwerking aan om het eerste mechanische chronograaf polshorloge te maken. In het diepste geheim werken deze drie merken samen, zodat de concurrentie hier geen lucht van krijgt.

Op 3 maart, 1969, houden de bedrijven persconferenties in zowel Geneve als New York om hun nieuwe en bijzondere innovatie aan de wereld te tonen. Hier zijn de chronograaf horloges geboren zoals vrijwel ieder Zwitsers merk tegenwoordig in zijn collectie heeft. 

In 1985 gaat Tag Heuer samen met het bedrijf TAG, wat staat voor Techniques d'Avant Garde. Dit bedrijf, wat gevestigd is in Luxemburg, richtte zich destijds voornamelijk op de autosport en technieken uit de autosport. Hier wordt het bedrijf Tag Heuer geboren, het bedrijf zoals het vandaag de dag kennen, met de namen van beide bedrijven, Tag Heuer. 

Afbeeldingsresultaat voor heuer logo .         TAG Heuer Logo.svg

 

 

Bekijk hier onze TAG Heuer collectie

 

 

Bekijk dit product hier:

Hamilton Khaki Navy | 40mm

Prijs € 695,-

  • Breitling Chronomat

    De Breitling Chronomat is een iconisch Breitling horloge dat door Breitling voor het eerst op de markt wordt gebracht in 1984.

    ..