TAG Heuer Connected 2020

18-03-2020 12:11

TAG Heuer Connected

In 2015 heeft TAG Heuer voor het eerst in de geschiedenis van de Zwitserse horloges een smartwatch op de markt gebracht. Een stap waar veel mensen en merken verbaasd over waren, maar een “avand garde” stap die erg goed bij het merk past, en erg goed uitpakt! 

Ondertussen zijn er verschillende Zwitserse merken die aan de haal gegaan zijn met dergelijke ideeën, echter blijft TAG Heuer de eerste. Na het grote succes van de eerste generatie, komt TAG Heuer in 2017 uiteraard ook met een tweede generatie smartwatch, de Connected Modular. Bijzonder aan dit horloge is dat je zelf de banden en kast poten kan vervangen op het horloge, hierdoor kun je hem volledig naar de eigen smaak en inzicht samenstellen. Ook de wijzerplaten kun je zelf samenstellen, waardoor je meer dan 40 verschillende horloges hebt, in een horloge. 

Nu, in 2020, heeft TAG Heuer een derde generatie smartwatch op de markt gebracht. Net zoals bij iedere generatie, is TAG Heuer weer erg druk bezig geweest met het innoveren en ontwikkelen van het smartwatch horloge. Het meest opvallende aan het design is misschien wel dat de kast van staal is. Dit was voorheen niet mogelijk, omdat de signalen niet goed verbinding konden maken, hierdoor moest er voorheen gekozen worden voor titanium. Ondanks dat de kast nu dus wel van staal is, is het horloge nog steeds erg ligt en perfect voor het gebruik bij sportieve activiteiten. Ze hebben het probleem met de signaal verbinding op weten te lossen, door een kleine zwarte rand tussen de kast en de lunette te plaatsen, dit zorgt voor de verbinding, je herkent dit misschien wel van je IPhone, waar dit ook aan de bovenkant van je telefoon zit, zowel links als rechts. Voor de uitvoering heeft TAG Heuer voor het eerst gekozen voor een chronograaf, ook omdat de wijzerplaten gebaseerd zijn op de Heuer 02 modellen, wat ook chronografen zijn. 

Door de kroon te draaien, wat ook nieuw is bij de derde generatie, scroll je door het vergelijkbare, maar verbeterde menu heen. Ook hier kunnen weer wijzerplaten samengesteld worden. Net als bij het vorige model, zijn er veel banden beschikbaar die zelf vervangen kunnen worden. Makkelijk en leuk om te verwisselen voor verschillende gelegenheden. 

Voor het eerst heeft de Connected een hartslagmeter op de achterkant van het horloge. Wanneer je het horloge op jouw pols draagt, wordt het groene licht geabsorbeerd door jouw bloed en weerkaatst jouw bloed een rood licht. De sensor naast de groene LED-lampjes leest deze weerkaatsing af en zet dit om in een hartslag per minuut. Het is een sportief horloge en er is ingezet op de sportieve activiteiten die uitgevoerd kunnen worden met het horloge, zo heeft het horloge applicaties ingebouwd voor de volgende sporten: 

  • Golf
  • Hardlopen 
  • Fietsen 

TAG Heuer ziet sport dan ook als een van de meeste belangrijke redenen om het horloge te dragen, vandaar dat het horloge ook waterdicht is tot 5 bar. 

Naast de sportieve aspecten van het horloge, gelden ook de techniek en uiteraard het uiterlijk van het prachtig TAG Heuer horloge als de grote redenen om het horloge te dragen. 

Enkele andere specificaties zijn onder anderen dat de lunettes met gekleurde coating gemaakt zijn van keramiek, een erg sterk en duurzaam materiaal. Het horloge is uitgevoerd in veel verschillende kleuren, waardoor er veel keuze is in uiterlijk. 

Ook heeft het horloge de optie voor Google Pay en is het uitgevoerd met saffier glas waardoor het touch screen niet kan bekrassen. 

De batterijduur van het horloge is gemiddeld een dag, maar hangt uiteraard af van het gebruik van het horloge. 

Je mobiele telefoon is waarschijnlijk een goede vergelijking. In veel gevallen moeten we deze bij gebruik iedere avond even opladen. Wel laad het horloge erg snel op, hij zal bij 25% na een uur opladen vrijwel volledig opgeladen zijn. 

Het horloge is nu bij ons verkrijgbaar! Erg bijzonder, alleen een klein aantal, geselecteerde juweliers dit horloge mogen verkopen. 

Bestel hier on-line wij hebben een royale voorraad.

TAG Heuer Connected

Bekijk hier onze Connected TAG Heuer collectie | vanaf € 1.700,- 

Bekijk hier onze TAG Heuer Connected collectie

 

 

Bekijk dit product hier:

TAG Heuer Formula 1 | 43mm

Prijs € 1.450,-

  • Breitling Chronomat

    De Breitling Chronomat is een iconisch Breitling horloge dat door Breitling voor het eerst op de markt wordt gebracht in 1984.

    ..