Meistersinger Neo

04-11-2018 12:39

Meistersinger Neo Plus


MeisterSinger Neo Plus

Een markante verschijning


Wie met een Neo Plus om zijn pols loopt, wordt vaak daarop aangesproken.


Dragers van MeisterSinger zijn het gewend dat hun horloge vaak het onderwerp van gesprek is. De meeste vragen gaan over het hoe en waarom van de tijdsaanduiding met één enkele wijzer. Soms wordt ook nog gevraagd of het display op 12 uur de datum aangeeft. Echter, met de Neo Plus zijn mensen minder geneigd om vragen te stellen over hoe de tijd af te lezen is. Alle aandacht gaat uit naar het ontwerp. De uitspraak “laat eens kijken” gaat dus veel meer over de opvallende vorm en kleur van het horloge.


De grootste kwaliteit van de Neo Plus is zijn elegante uiterlijk, met de slanke bezel, het licht gebolde hesalite glas en de Helvetica nummers. Net als zijn zusje, de 4 mm kleinere MeisterSinger Neo, lijkt het ontwerp uit de jaren ’50 te komen. Rond 1950 begonnen avant-garde ontwerpers in toenemende mate hun producten te ontdoen van allerlei ornamenten, slechts de essentiële vorm van het product was van belang. De Neo Plus is gemaakt in dezelfde traditie als de nog altijd populaire designs uit deze periode. Het weglaten van versieringen vergt uiteraard meer creativiteit en originaliteit.


Dankzij de kastbreedte van 40 mm is de Neo Plus verre van oubollig. Ook grafisch gezien biedt de Neo Plus genoeg moderne details, zoals de ronde datum display met goudkleurige accenten. De edelstalen kast bevat een reliëf op het achterdeksel en is tot 3 bar waterdicht. Het Zwitserse automatische uurwerk zorgt voor precisie en hoge kwaliteit. Wellicht zijn het de suède leren banden, met kleuren die de wijzerplaat complementeren, die steeds opnieuw de reactie oproepen: “Laat eens zien!”


Juwelier van Willegen heeft de MeisterSinger Neo Plus in vier verschillende varianten.

Bekijk onze NEO collectie hier

 

NEO Plus collectie

 

Bekijk dit product hier:

MEISTERSINGER NEO Plus
40MM | € 1.190.-

  • Breitling Chronomat

    De Breitling Chronomat is een iconisch Breitling horloge dat door Breitling voor het eerst op de markt wordt gebracht in 1984.

    ..