Meistersinger Bronze Limited

02-10-2018 12:39

Meistersinger bronze


Metaal met karakter: bestel hier de Perigraph Bronze 2018 Edition

De horloges van MeisterSinger typeren zich door de wijzerplaat met één enkele wijzer die de beleving van tijd terugbrengt tot de essentie. Met deze gelimiteerde editie van de Perigraph, waarbij de kast volledig bestaat uit brons, onderstreept MeisterSinger het instrumentele karakter van het horloge.

Historisch

MeisterSinger horloges duiden de tijd aan met één enkele wijzer. Het principe van deze wijzerplaat is vergelijkbaar met de torenklokken van vroeger en herinnert ons daarmee aan historisch gereedschap en instrumenten, zoals de zonnewijzer. Verder gebruikt MeisterSinger alleen puur functionele typografie en voert het consistent dubbele cijfers door als uursaanduiding. MeisterSinger heeft eigenlijk altijd al zijn eigen manier van doen gehad: met de opengewerkte datumring is de Perigraph geworden tot een iconische klassieker in de wereld van horlogeontwerpen.

Vooruitgang

De Hemelschijf van Nebra* dient als inspiratiebron voor de MeisterSinger Perigraph Bronze 2018 Edition. Meer dan ieder ander materiaal staat brons symbool voor culturele vooruitgang. Van oudsher wordt brons gebruikt voor gereedschap, wetenschappelijke instrumenten, wapens en sieraden. Inmiddels neemt staal een groot deel van de functie van brons over.
Hoewel brons een krachtig materiaal is, laat de tijd wel zijn sporen na op het oppervlak van het metaal. Het is niet te voorspellen op welke manier brons ouder wordt, de kleur verandert op verschillende wijze op verschillende voorwerpen die van brons gemaakt zijn. MeisterSinger kiest voor brons om twee redenen: het technisch hoogstaande uurwerk wordt uitstekend beschermd door een bronzen kast en het feit dat je het brons ouder ziet worden. Een zeer uniek, verrassend en persoonlijk element.

Karakter

Afhankelijk van het gebruik en andere omgevingsfactoren zal het oppervlak van de robuuste bronzen kast van de Perigraph ouder worden en een donkere kleur aannemen. Het mechanische Zwitserse uurwerk gaat een leven lang mee. In nieuwstaat heeft het brons van de Perigraph een heldere rode gloed, die knipoogt naar de rode details op de wijzerplaat. De antiek uitziende kalfslederen band maakt de vintage look helemaal compleet, anticiperend op het ouder worden.


De MeisterSinger Perigraph Bronze 2018 Edition kent een oplage van 100 stuks.

Bekijk hier meer

 

Hemelschijf van Nebra

* De Hemelschijf van Nebra is een bronzen schijf met een diameter van ongeveer 30 cm, met daarop een voorstelling van de nachtelijke hemel. Met in goud ingelegde symbolen worden diverse hemellichamen op het groenige schijfje weergegeven zoals de maan, de zon en diverse sterren. De schijf werd in 1999 in een depotvondst nabij het Duitse plaatsje Nebra gevonden (60 km ten westen van Leipzig) en dateert waarschijnlijk van de 16e eeuw voor Christus.

Bekijk dit product hier:

MEISTERSINGER PERIGRAPH
LIMITED/100 | 43MM | € 2.090.-

  • Breitling Chronomat

    De Breitling Chronomat is een iconisch Breitling horloge dat door Breitling voor het eerst op de markt wordt gebracht in 1984.

    ..