Meistersinger Bronze Limited

02-10-2018 12:39

Meistersinger bronze


Metaal met karakter: bestel hier de Perigraph Bronze 2018 Edition

De horloges van MeisterSinger typeren zich door de wijzerplaat met één enkele wijzer die de beleving van tijd terugbrengt tot de essentie. Met deze gelimiteerde editie van de Perigraph, waarbij de kast volledig bestaat uit brons, onderstreept MeisterSinger het instrumentele karakter van het horloge.

Historisch

MeisterSinger horloges duiden de tijd aan met één enkele wijzer. Het principe van deze wijzerplaat is vergelijkbaar met de torenklokken van vroeger en herinnert ons daarmee aan historisch gereedschap en instrumenten, zoals de zonnewijzer. Verder gebruikt MeisterSinger alleen puur functionele typografie en voert het consistent dubbele cijfers door als uursaanduiding. MeisterSinger heeft eigenlijk altijd al zijn eigen manier van doen gehad: met de opengewerkte datumring is de Perigraph geworden tot een iconische klassieker in de wereld van horlogeontwerpen.

Vooruitgang

De Hemelschijf van Nebra* dient als inspiratiebron voor de MeisterSinger Perigraph Bronze 2018 Edition. Meer dan ieder ander materiaal staat brons symbool voor culturele vooruitgang. Van oudsher wordt brons gebruikt voor gereedschap, wetenschappelijke instrumenten, wapens en sieraden. Inmiddels neemt staal een groot deel van de functie van brons over.
Hoewel brons een krachtig materiaal is, laat de tijd wel zijn sporen na op het oppervlak van het metaal. Het is niet te voorspellen op welke manier brons ouder wordt, de kleur verandert op verschillende wijze op verschillende voorwerpen die van brons gemaakt zijn. MeisterSinger kiest voor brons om twee redenen: het technisch hoogstaande uurwerk wordt uitstekend beschermd door een bronzen kast en het feit dat je het brons ouder ziet worden. Een zeer uniek, verrassend en persoonlijk element.

Karakter

Afhankelijk van het gebruik en andere omgevingsfactoren zal het oppervlak van de robuuste bronzen kast van de Perigraph ouder worden en een donkere kleur aannemen. Het mechanische Zwitserse uurwerk gaat een leven lang mee. In nieuwstaat heeft het brons van de Perigraph een heldere rode gloed, die knipoogt naar de rode details op de wijzerplaat. De antiek uitziende kalfslederen band maakt de vintage look helemaal compleet, anticiperend op het ouder worden.


De MeisterSinger Perigraph Bronze 2018 Edition kent een oplage van 100 stuks.

Bekijk hier meer

 

Hemelschijf van Nebra

* De Hemelschijf van Nebra is een bronzen schijf met een diameter van ongeveer 30 cm, met daarop een voorstelling van de nachtelijke hemel. Met in goud ingelegde symbolen worden diverse hemellichamen op het groenige schijfje weergegeven zoals de maan, de zon en diverse sterren. De schijf werd in 1999 in een depotvondst nabij het Duitse plaatsje Nebra gevonden (60 km ten westen van Leipzig) en dateert waarschijnlijk van de 16e eeuw voor Christus.

Bekijk dit product hier:

MEISTERSINGER PERIGRAPH
LIMITED/100 | 43MM | € 2.090.-

 • TAG Heuer Historie

  Wij kennen het merk natuurlijk allemaal als Tag Heuer, maar dit is niet altijd zo geweest. Het merk is in 1860 namelijk begonnen als Heuer

  ..
 • mechanisch horloge

  Horloges zonder batterij die werken toch op je hartslag?

  Als juwelier krijgen wij dagelijks de vraag:
  “Een automatisch horloge werkt toch op de hartslag?”.

  ..
 • Meistersinger Neo

  MeisterSinger Neo Plus

  Een markante verschijning
  Wie met een Neo Plus om zijn pols loopt, wordt vaak daarop aangesproken.

  ..
 • Run About

  Frederique Constant Limited Editions

  Limité modellen en Frederique Constant gaan hand in hand. Ieder jaar weer brengen zij een heel aantal bijzondere en iconische limited editions uit. 

  ..
 • Frederique Constant Manufactuur

  Al vanaf 2001 is Frederique Constant vooruitstrevend bezig met het produceren van haar eigen uurwerken, uurwerken die volledig in huis ontworpen, gemaakt en geassembleerd worden, iets wat enkel de grootste merken in de horlogewereld kunnen veroorloven. 

  ..
 • Historie Frederique Constant

  Peter Stass en Aletta Stass, een echtpaar dat destijds woonachtig was in Wassenaar begint vol enthousiasme aan het bouwen van hun droom, een luxe Zwitsers horloge merk, maar dan nét iets anders dan de meeste die gevestigd zijn in het mooie Genéve, namelijk betaalbaar. 

  ..
 • Tissot

  Het plusteken in het logo symboliseert de Zwitserse kwaliteit en betrouwbaarheid waar Tissot al sinds 1853 voor staat. De authentieke en toegankelijke horloges

  ..
 • Ringvinger?

  We kennen allemaal de diamanten verlovingsringen en trouwringen. Veel mensen weten ook dat het sieradenmerk Tiffany & Co dit in de jaren ’40 samen met één van de grootste diamanten exporteurs

  ..
 • Smartwatch functies, Zwitsers uiterlijk.

  Dat Frederique Constant niet bang is om zich te wagen aan nieuwe technieken en ontwikkelingen, werd duidelijk toen zij in 2015 als aller eerste merk in Zwitserland een horological smartwatch uitbrachten. 

  ..
 • UITNODIGING

  Donderdag 30 November | 16uur tot 20uur | Hoogstraat 15 | Den Haag

  ..