Limité modellen en Frederique Constant gaan hand in hand. Ieder jaar weer brengen zij een heel aantal bijzondere en iconische limited editions uit. De laatste jaren zijn er een hele hoop voorbijgekomen,

Runabout

Frederique Constant Limited Editions


Limité modellen en Frederique Constant gaan hand in hand. Ieder jaar weer brengen zij een heel aantal bijzondere en iconische limited editions uit. De laatste jaren zijn er een hele hoop voorbijgekomen, een aantal van deze modellen zijn de Runabout en de Healey. Zelfs binnen deze gelimiteerde horloges beperken zij zich niet tot één model. De Runabout collectie bestaat onder anderen uit een GMT, een chronograaf, en een maanfase model. Vaak worden de gelimiteerde horloges van Frederique Constant gelimiteerd op 2888 stuks. Dit getal heeft meerdere achterliggende betekenissen, het merk zelf is gestart in 1988, dit is één van de redenen dat de gelimiteerde horloges vaak tot een x aantal stuks gaan plus 88 modellen. Ook is acht een geluksgetal in China. Om de horloges toch toegankelijk te houden voor zo veel mogelijk mensen worden er vaak 2000 stuks uitgegeven, hierdoor kunnen zij de kosten relatief laag houden en is het voor veel mensen toch mogelijk om een gelimiteerd horloge aan te schaffen van dit kaliber.

Limited Edition


Ook steunt Frederique Constant veel goede doelen en organisaties met haar limité horloges waaronder de “Austin Healey Vintage Rally Race”. Deze race duurt meer dan een maand en gaat van Peking naar Parijs, een rit door vele bijzonderen landen waaronder Mongolië, Rusland, Polen en België.  Ieder jaar brengt Frederique Constant een speciaal gelimiteerd horloge uit voor deze race met vintage rally auto’s. 


peking


Runaboutvintage rally

Links: Frederique Constant Runabout GMT Limited € 1.595.-

Rechts: Frederique Constant Vintage Rally Healey  Limited € 1.695.-