Junghans Max Bill

28-04-2020 10:16

MAX BILL

Max Bill is een Zwitserse architect en kunstenaar die geboren wordt in Winterthur op 22 december 1908. Wanneer hij 19 jaar oud is, begint hij aan een opleiding tot zilversmid. Na het afmaken van deze opleiding start hij een studie aan de hogeschool voor Bauhaus, de stijl die ruim honderd jaar later tentoon staat voor de Max Bill lijn van Junghans.


In 1932 sluit Max Bill zich aan bij een kunstenaarsgroep uit Parijs genaamd Abstraction-Création, met het doel om een podium te creëren voor abstracte kunst. Max Bill werd docent vormgeving aan de Kunstgewerbeschule in Zürich. We maken een kleine sprong in de tijd, het is ondertussen 1969 en Max Bill ontwerpt zijn eerste horloge, een horloge voor Junghans, in uiteraard de door hem geliefde Bauhaus stijl. Deze stijl is erg duidelijk terug te herkennen aan de simplistische, maar duidelijke stijl.
Doordat het ontwerp vrijwel geen lunette heeft, oogt het alsof de wijzerplaat van het horloge erg groot is. De Arabische nummeralen en streep indexen houden het horloge rustig, maar geven een duidelijk contrast met de wijzerplaat. Zoals te zien is in de foto hieronder, is het ontwerp exact hetzelfde gebleven als bijna 60 jaar geleden, dit geeft aan hoe tijdloos de Bauhaus stijl van Max Bill is.

Vor 25 Jahren gestorben - Max Bill - Bauhaus-Künstler, Designer ...

Het design van het horloge is dus al zestig jaar vrijwel onveranderd gebleven. De lichte wijzerplaten hebben streepindexen, strakke Arabische nummeralen, of beide. Doordat er vrij weinig gebeurt op de wijzerplaten, zijn alle modellen goed afleesbaar en makkelijk te dragen. De horloges passen overal bij, doordat ze redelijk sober zijn. Max Bill heeft specifiek gekozen voor wit en zwart als contrasterende kleuren, voor de afleesbaarheid, het product moet praktisch zijn, en tevens stijlvol en simpel. De banden van de Max Bill horloges zijn gemaakt uit kalf leer, een mooi en soepel leersoort dat snel daar de pols vormt. De horloges binnen de Max Bill collectie hebben een bol glas, dit glas werd vroeger veel gebruikt op horloges, maar zien we tegenwoordig niet heel veel meer. De bolling in het glas geeft het horloge een vintage uitstraling. Wat betreft de wijzers is er gekozen voor mat zilveren wijzers die zijn belegd met Super-LumiNova, dit materiaal zorgt ervoor dat de wijzers licht geven in het donker, ook in het donker is het horloge dus goed afleesbaar! Al met al zijn deze horloges dus voor iedereen draagbaar, jong, oud, klassiek of modern, een perfect horloge voor een hele lange tijd! Firma de Max Bill - BMIAA

 

Bekijk hier onze Max Bill Junghans collectie

 

Bekijk dit product hier:

TAG Heuer Formula 1 | 43mm

Prijs € 1.450,-

 • Hamilton TENET

  Oris Aquis Green

  Carysfort

  Hamilton BeLOWZERO

  Hamilton Kaki Navy BeLOWZERO TENET

  De Hamilton Kaki Navy BeLOWZERO TENET is het ultieme duikhorloge te zien in een nieuwe Hollywood productie.   

  ..