Junghans Meister

10-04-2020 10:16

Junghans Meister collectie

De Meister collectie van Junghans is een hele gevarieerde lijn met zowel piloten horloges als horloges met een maanfase. Het design van deze collectie is terug te zien in alle modellen, de afgeronde, ronde kasten met bol glas, maakt dat het horloge een vintage uitstraling heeft, met een sportief tintje. Ook in de Meister collectie van Junghans is de Junghans DNA erg duidelijk te zien. Ondanks dat de Meister collectie een gevarieerde collectie is met onder anderen een telemeter, een piloten horloge en een chronoscoop, is de stijl van Junghans erg duidelijk terug te zien in de horloges. Vanaf 1930 produceert Junghans de Meister collectie, dit model is dus één van de eerste polshorloges voor het merk, maar ook één van de eerste polshorloges die überhaupt ooit gemaakt zijn.

In de jaren ’50 en ’60 produceerde Junghans een groot aantal verschillende uurwerken, waaronderook chronometers. Chronometers zijn hele nauwkeurige horloges, merken die dergelijke uurwerken konden produceren stonden dus ook aan de top van de ontwikkelingen in de horloge industrie.De beste uurwerken dei Junghans maakte, werden gebruikt in de Meister collectie. In 1956 was het merk al één van de drie grootste producenten van chronometers. In 1957 werd het eerste automatisch mechanische chronometer uurwerk uitgebracht door Junghans, Calibre J83, op dat moment één van de beste chronometers beschikbaar op dat moment. Deze uurwerken werden verwerkt in de Meister collecties.

Bekijk hier onze Junghans Meister collectie

 

Bekijk dit product hier:

TAG Heuer Formula 1 | 43mm

Prijs € 1.450,-

  • Breitling Chronomat

    De Breitling Chronomat is een iconisch Breitling horloge dat door Breitling voor het eerst op de markt wordt gebracht in 1984.

    ..