Iedere keer weer ontwikkeld het merk Frederique Constant zich in zijn uurwerken in innovaties. Vanaf de start van het merk in 1988 is Frederique Constant keer op keer bezig om zijn horloges te verbeteren en innoveren.

Frederique Constant HYBRID 

Iedere keer weer ontwikkeld het merk Frederique Constant zich in zijn uurwerken in innovaties. Vanaf de start van het merk in 1988 is Frederique Constant keer op keer bezig om zijn horloges te verbeteren en innoveren. Niet alleen de mechanische uurwerken van het merk zien we ieder jaar verbeteren maar ook op het gebied van smartwatches is Frederique Constant vooruitstrevend.

In 2015 bracht Frederique Constant ook al een horological smartwatch uit als eerste Zwitserse merk, al snel hierna volgde vele andere Zwitserse merken met smartwatches maar toch wil Frederique Constant voor blijven lopen op zijn concurrentie. Drie jaar na het eerste smartwatch horloge brengen zij dan ook weer een compleet vernieuwend horloge op de markt, de Frederique Constant HYBRID.

Het nieuwe HYBRID-model is een vernieuwend horloge met het beste van beide werelden.Voor de authentieke horloge liefhebber zit er een automatisch mechanisch manufactuur uurwerk in het horloge, een écht uurwerk speciaal door Frederique Constant ontworpen voor dit horloge. Boven op dit prachtige mechanische uurwerk zit een elektrische module gemonteerd die aangedreven wordt door een batterij. Deze twee werelden van de horloges komen samen in een hoogglans gepolijste kast in zowel staal als rosé goudkleurig.Frederique Constant duidt dit horloge aan als een “3.0” horloge, de “3.0” staat voor de verschillende mogelijkheden die dit horloge biedt.

1:Een manufactuur automatisch mechanisch horloge

2:Smartwatch functies 

3:Analytics 

Vooral het derde punt is voor veel horloge liefhebbers een prachtige toevoeging. Met de analytics kun je namelijk exact zien en bijhouden hoeveel het horloge dat jij draagt afwijkt. Een mechanisch horloge mag namelijk een kleine afwijking hebben. Er zijn mensen die dit bijhouden door hun horloge strak op tijd te zetten met bijvoorbeeld teletekst, maar dit is vanaf nu niet meer nodig. Het horloge houdt zelf bij wat hij als afwijking heeft en dit is allemaal terug te vinden in de app die bij het horloge hoort. Naast deze functie heeft het horloge nog een heel aantal andere makkelijk te gebruiken functies waaronder een stappenteller, slaap tracker en een worldtimer functie. Hiermee kan je verschillende tijdzones instellen en in de gaten houden, erg makkelijk bijvoorbeeld wanneer je veel reist.Bekijk en koop hier The World's first 3.0 watch | Frederique Constant Hybrid Manufacture.