Hamilton | Geschiedenis

20-06-2019 15:11

Hamilton

Hamilton is een erg bijzonder merk, dit om verschillende redenen, maar vanaf dag één zijn zij als anders dan ieder ander Zwitsers horlogemerk op dit moment. Waarom? Omdat het merk van origine Amerikaans is! In 1892 wordt het merk geboren in Lancaster, Pennsylvania, en dus niet in Le Locle, Saint-Imier of andere bekende geboorteplekken van horlogemerken.

Het merk begint met het produceren van zakhorloges waar de focus vooral ligt op precisie, het Zwitserse gedachtegoed was dus wel al aanwezig! Het merk begint met het produceren van zakhorloges voor conducteurs en machinisten omdat er vanwege het slecht kunnen indexeren van de tijd, veel ongelukken gebeurden. 
Doordat Hamilton haar zakhorloges erg precies weet af te stellen, krijgen zij in 1914 ook de opdracht om zakhorloges te produceren voor het Amerikaanse leger, in deze tijd werd ook de transitie gemaakt van zakhorloge, naar polshorloge, de eerste Hamilton polshorloges worden geboren!


In 1926 begint Hamilton ook polshorloges te produceren voor de luchtvaart waar Admiral Richard E. Byrd de allereerste vlucht over de noordpool maakte met een Hamilton horloge om zijn pols.
Na het uitstapje naar de luchtvaart heeft Hamilton de smaak te pakken en worden zij in 1930 ook officieel tijdwaarnemer voor grote commerciële vliegtuigmaatschappijen die vluchten maken door heel Amerika, een grote stap voor het merk. In de komende tien jaren ontwikkelt het merk haar identiteit zoals we het nu kennen. In 1932 komt het merk met haar horloge namelijk voor het eerst voor in een Hollywoodfilm genaamd Shanghai Express” dit is iets waar we Hamilton vandaag de dag nog steeds veel mee bezig zien, denk aan films als: Man in Black en Interstaller. In 1942 stopt het merk met horloges produceren voor consumenten en richt het zich volledig op het leger. In dit jaar produceren ze meer dan 1.000.000 horloges voor soldaten in de 2e wereldoorlog, iets wat we vandaag de dag nog steeds duidelijk terugzien in de collectie van Hamilton met bijvoorbeeld de Kaki Field watches.  

Bekijk hier onze HAMILTON collectie

 

 

Bekijk dit product hier:

Oris Aquis Date Blue | 43.5mm

Prijs € 1.800,-

 • TAG Heuer Historie

  Wij kennen het merk natuurlijk allemaal als Tag Heuer, maar dit is niet altijd zo geweest. Het merk is in 1860 namelijk begonnen als Heuer

  ..
 • mechanisch horloge

  Horloges zonder batterij die werken toch op je hartslag?

  Als juwelier krijgen wij dagelijks de vraag:
  “Een automatisch horloge werkt toch op de hartslag?”.

  ..
 • Meistersinger Neo

  MeisterSinger Neo Plus

  Een markante verschijning
  Wie met een Neo Plus om zijn pols loopt, wordt vaak daarop aangesproken.

  ..
 • Run About

  Frederique Constant Limited Editions

  Limité modellen en Frederique Constant gaan hand in hand. Ieder jaar weer brengen zij een heel aantal bijzondere en iconische limited editions uit. 

  ..
 • Frederique Constant Manufactuur

  Al vanaf 2001 is Frederique Constant vooruitstrevend bezig met het produceren van haar eigen uurwerken, uurwerken die volledig in huis ontworpen, gemaakt en geassembleerd worden, iets wat enkel de grootste merken in de horlogewereld kunnen veroorloven. 

  ..
 • Historie Frederique Constant

  Peter Stass en Aletta Stass, een echtpaar dat destijds woonachtig was in Wassenaar begint vol enthousiasme aan het bouwen van hun droom, een luxe Zwitsers horloge merk, maar dan nét iets anders dan de meeste die gevestigd zijn in het mooie Genéve, namelijk betaalbaar. 

  ..
 • Tissot

  Het plusteken in het logo symboliseert de Zwitserse kwaliteit en betrouwbaarheid waar Tissot al sinds 1853 voor staat. De authentieke en toegankelijke horloges

  ..
 • Ringvinger?

  We kennen allemaal de diamanten verlovingsringen en trouwringen. Veel mensen weten ook dat het sieradenmerk Tiffany & Co dit in de jaren ’40 samen met één van de grootste diamanten exporteurs

  ..
 • Smartwatch functies, Zwitsers uiterlijk.

  Dat Frederique Constant niet bang is om zich te wagen aan nieuwe technieken en ontwikkelingen, werd duidelijk toen zij in 2015 als aller eerste merk in Zwitserland een horological smartwatch uitbrachten. 

  ..
 • UITNODIGING

  Donderdag 30 November | 16uur tot 20uur | Hoogstraat 15 | Den Haag

  ..