Hamilton | Geschiedenis

20-06-2019 15:11

Hamilton

Hamilton is een erg bijzonder merk, dit om verschillende redenen, maar vanaf dag één zijn zij als anders dan ieder ander Zwitsers horlogemerk op dit moment. Waarom? Omdat het merk van origine Amerikaans is! In 1892 wordt het merk geboren in Lancaster, Pennsylvania, en dus niet in Le Locle, Saint-Imier of andere bekende geboorteplekken van horlogemerken.

Het merk begint met het produceren van zakhorloges waar de focus vooral ligt op precisie, het Zwitserse gedachtegoed was dus wel al aanwezig! Het merk begint met het produceren van zakhorloges voor conducteurs en machinisten omdat er vanwege het slecht kunnen indexeren van de tijd, veel ongelukken gebeurden. 
Doordat Hamilton haar zakhorloges erg precies weet af te stellen, krijgen zij in 1914 ook de opdracht om zakhorloges te produceren voor het Amerikaanse leger, in deze tijd werd ook de transitie gemaakt van zakhorloge, naar polshorloge, de eerste Hamilton polshorloges worden geboren!


In 1926 begint Hamilton ook polshorloges te produceren voor de luchtvaart waar Admiral Richard E. Byrd de allereerste vlucht over de noordpool maakte met een Hamilton horloge om zijn pols.
Na het uitstapje naar de luchtvaart heeft Hamilton de smaak te pakken en worden zij in 1930 ook officieel tijdwaarnemer voor grote commerciële vliegtuigmaatschappijen die vluchten maken door heel Amerika, een grote stap voor het merk. In de komende tien jaren ontwikkelt het merk haar identiteit zoals we het nu kennen. In 1932 komt het merk met haar horloge namelijk voor het eerst voor in een Hollywoodfilm genaamd Shanghai Express” dit is iets waar we Hamilton vandaag de dag nog steeds veel mee bezig zien, denk aan films als: Man in Black en Interstaller. In 1942 stopt het merk met horloges produceren voor consumenten en richt het zich volledig op het leger. In dit jaar produceren ze meer dan 1.000.000 horloges voor soldaten in de 2e wereldoorlog, iets wat we vandaag de dag nog steeds duidelijk terugzien in de collectie van Hamilton met bijvoorbeeld de Kaki Field watches.  

Bekijk hier onze HAMILTON collectie

 

 

Bekijk dit product hier:

Oris Aquis Date Blue | 43.5mm

Prijs € 1.800,-

  • Breitling Chronomat

    De Breitling Chronomat is een iconisch Breitling horloge dat door Breitling voor het eerst op de markt wordt gebracht in 1984.

    ..