Frederique Constant Geschiedenis

14-05-2019 17:39

Frederique Constant historie

Peter Stass en Aletta Stass, een echtpaar dat destijds woonachtig was in Wassenaar begint vol enthousiasme aan het bouwen van hun droom, een luxe Zwitsers horloge merk, maar dan nét iets anders dan de meeste die gevestigd zijn in het mooie Genéve, namelijk betaalbaar.

Op een reis in Genéve lopen ze tussen al het geweld van de grote gevestigde merken die voor het merendeel van de mensen onbetaalbaar zijn, hier ontstond het idee voor een eigen horloge merk. Vreemden in het vak waren ze niet, de overgrootvader van Dhr. Stass produceerde wijzerplaten voor horloges, de liefde voor horloges en uurwerken waren dus altijd al aanwezig. Na een carrière gemaakt te hebben in totaal andere branches springen Aletta en Peter samen in het diepe en besluiten hun droom na tejagen. In 1988 wordt hun merk geboren, met de naam die tot de dag van vandaag gedragen wordt

“Frederique Constant”. De naam waar voor gekozen wordt is niet enkel een goede naam voor een luxe merk, maar tevens ook de namen van de overgrootouders van Aletta en Peter Stass. De eerste collectie van het merk bestond uit slecht zes modellen. Dit is voor een luxe merk natuurlijk niet erg uitgebreid, maar juist dat wat ze deden was zo goed dat het merk begon te groeien.

 Peter en Aletta Stass met Ambassador Gwyneth Paltrow.

In 1994 lanceerde Frederique Constant zijn open Heartbeat model, hiermee veroverde zij de harten van de horlogeliefhebbers, het horloge was een succes en is tot de dag van vandaag een
paradepaardje in de collectie van het Frederique Constant. Het bijzondere van dit model is dat je het uurwerk kan zien door een opening op de wijzerplaat, iets wat je vandaag de dag veel ziet. Veel mensen weten niet dat Frederique Constant hier als allereerst mee was, vandaag de dag zie je deze trend bij veel grote gerenommeerde merken terug, iets voor Frederique Constant om trots op te zijn.

Afbeeldingsresultaat voor frederique constant heartbeat 1994

Maar hier bleef het niet bij, het merk bleef en blijft maar groeien, in 2017 verkocht het merk wereldwijd zo’n 170.000 horloges! Iets waar veel andere Zwitserse horloge producenten jaloers op zijn. Het merk dwingt zijn respect af door zijn innovatie, productie en verkoop, maar in 2006 dwingt het merk ook een hoop respect af door een immens grote werkplaats te bouwen in Plan-les-Ouates,  een wijk in Geneve. Dit zal veel mensen wellicht niets zeggen, maar in deze wijk zijn ook merken gevestigd zoals Rolex, Patek Phillipe en Vacheron Constantin, een mega zet voor een jong bedrijf zoals Frederique Constant.

Afbeeldingsresultaat voor frederique constant Plan-les-Ouates

Bekijk hier onze FREDERIQUE CONSTANT collectie

 

 

Bekijk dit product hier:

Oris Aquis Date Blue | 43.5mm

Prijs € 1.800,-

 • TAG Heuer Historie

  Wij kennen het merk natuurlijk allemaal als Tag Heuer, maar dit is niet altijd zo geweest. Het merk is in 1860 namelijk begonnen als Heuer

  ..
 • mechanisch horloge

  Horloges zonder batterij die werken toch op je hartslag?

  Als juwelier krijgen wij dagelijks de vraag:
  “Een automatisch horloge werkt toch op de hartslag?”.

  ..
 • Meistersinger Neo

  MeisterSinger Neo Plus

  Een markante verschijning
  Wie met een Neo Plus om zijn pols loopt, wordt vaak daarop aangesproken.

  ..
 • Run About

  Frederique Constant Limited Editions

  Limité modellen en Frederique Constant gaan hand in hand. Ieder jaar weer brengen zij een heel aantal bijzondere en iconische limited editions uit. 

  ..
 • Frederique Constant Manufactuur

  Al vanaf 2001 is Frederique Constant vooruitstrevend bezig met het produceren van haar eigen uurwerken, uurwerken die volledig in huis ontworpen, gemaakt en geassembleerd worden, iets wat enkel de grootste merken in de horlogewereld kunnen veroorloven. 

  ..
 • Historie Frederique Constant

  Peter Stass en Aletta Stass, een echtpaar dat destijds woonachtig was in Wassenaar begint vol enthousiasme aan het bouwen van hun droom, een luxe Zwitsers horloge merk, maar dan nét iets anders dan de meeste die gevestigd zijn in het mooie Genéve, namelijk betaalbaar. 

  ..
 • Tissot

  Het plusteken in het logo symboliseert de Zwitserse kwaliteit en betrouwbaarheid waar Tissot al sinds 1853 voor staat. De authentieke en toegankelijke horloges

  ..
 • Ringvinger?

  We kennen allemaal de diamanten verlovingsringen en trouwringen. Veel mensen weten ook dat het sieradenmerk Tiffany & Co dit in de jaren ’40 samen met één van de grootste diamanten exporteurs

  ..
 • Smartwatch functies, Zwitsers uiterlijk.

  Dat Frederique Constant niet bang is om zich te wagen aan nieuwe technieken en ontwikkelingen, werd duidelijk toen zij in 2015 als aller eerste merk in Zwitserland een horological smartwatch uitbrachten. 

  ..
 • UITNODIGING

  Donderdag 30 November | 16uur tot 20uur | Hoogstraat 15 | Den Haag

  ..