Smartwatch functies, Zwitsers uiterlijk.

Dat Frederique Constant niet bang is om zich te wagen aan nieuwe technieken en ontwikkelingen, werd duidelijk toen zij in 2015 als aller eerste merk in Zwitserland een horological smartwatch uitbrachten. 

Smartwatch functies, Zwitsers uiterlijk.

Dat Frederique Constant niet bang is om zich te wagen aan nieuwe technieken en ontwikkelingen, werd duidelijk toen zij in 2015 als aller eerste merk in Zwitserland een horological smartwatch uitbrachten. Voordat Frederique Constant zijn horological smartwatch uitbracht zijn er verschillende bedrijven geweest die digitale smartwatches maakte of bijvoorbeeld armbanden produceerde zoals de Fitbit. Helaas was dit voor de authentieke horloge liefhebber, en drager van Zwitserse uurwerken vaak niet goed genoeg. Voor deze personen gaat het vaak namelijk niet alleen om de functies die het horloge heeft, maar vooral om het gevoel en het verhaal dat het horloge met zich mee draagt. Door dat Frederique Constant klassiek ogende horloges wist te maken met het gemak van een smartwatch en de precisie van een Zwitsers horloge, werd dit horloge wel interessant voor alle horloge liefhebbers.

De functies van dit horloge zijn onder anderen een stappen teller die ook meet wanneer je rent en een sleep tracker, naast deze functies staat het horloge ook nog eens altijd op tijd, en niemand zal zien dat je een smartwatch om hebt. Het horloge word aangestuurd via een app genaamd MMT-365, die voor zowel iOS als Android gratis te downloaden is.


Ieder horloge een smartwatch?

Nu Frederique Constant de kennis in huis heeft over de smartwatches, willen zij zich niet beperken en dit alleen gebruiken voor ín hun horloges. Frederique Constant tilt hun visie over de smartwatch horloges naar een heel nieuw level, namelijk met hun E-Strap!

Door dit apparaat verander je ieder horloge naar een smartwatch. Het mechanisme zit namelijk niet meer in de kast, maar in de sluiting die aan de band vast zit. Deze banden hebben een standaard afmeting van 20mm of 22mm waardoor het op ieder horloge (met een juiste aanzet) gebruikt kan worden.

Je zet de band vast aan je horloge en download de bovengenoemde Motion X app.
Via deze app worden alle stappen die je gedurende de dag zet vastgesteld, en net zoals bij het Smartwatch horloge kan bijvoorbeeld ook de slaap worden gemeten.

Deze banden zijn op dit moment nu leverbaar aan de volgende twee modellen: 

Frederique Constant Classics Index Special Edition E-Strap | 40mm | Rosé PVD |  € 1.095.-  

Frederique Constant Classics Index Special Edition E-Strap | 40mm | Staal |  € 895.-