Oris divers Sixty Five Bronze

20-12-2018 12:39

Oris Divers Sixty-five Steel Bronze | 40mm.

De Oris Diver 65, een horloge dat Oris al ruim 50 jaar geleden heeft gemaakt, maar sinds een paar jaar niet meer weg te denken is uit de collectie. Dit altijd al prachtige horloge heeft nóg een kleine toevoeging gekregen.

Al ruim 50 jaar geleden kwam Oris met haar eerste model, die we nu kennen als de Diver 65.
Voor deze tijd was dit al een bijzonder duikhorloge. Het horloge had destijds namelijk een eigen uurwerk. Het horloge was waterdicht, wat inderdaad nogal handig is voor een duikhorloge, maar ook had het een gangreserve van 46 uur. Destijds was het horloge 36mm, wat voor die tijd, al redelijk aan de maat was.

Het geliefde Oris Diver 65 model die we allemaal kennen, heeft een kleine update gehad.
Oris werkt de laatste jaren veel met brons, een materiaal dat erg mooi is, een eigen leven kan gaan leiden, maar ook refereert naar heritage, iets dat perfect aansluit bij Oris, maar specifiek bij dit model. Het horloge is verkrijgbaar in twee maten. 40MM wat meer de hedendaagse maat is, maar ook is het horloge nu in de originele maat, 36mm, verkrijgbaar, erg leuk dus voor de échte liefhebbers! Het glas van het horloge is nog steeds een bol saffierglas, dit ziet er niet erg bijzonder uit, maar dit is het wel! Vrijwel alle bolle glazen die er beschikbaar zijn in horloges zijn van hesaliet kristal. Het saffierglas is keihard, waardoor dit niet kan krassen, maar dit maakt ook dat het erg moeilijk is om dit perfect rond te slijpen. Oris heeft wat extra moeite gedaan om het horloge zo origineel mogelijk te houden, maar wel met standaarden van deze tijd, iets wat wij zelf erg kunnen waarderen!

 

Bekijk dit bijzondere Oris horloge hier

 

 

Bekijk dit product hier:

Oris Divers Sixty-Five  | 40mm

Prijs € 1.900,-

 • TAG Heuer Historie

  Wij kennen het merk natuurlijk allemaal als Tag Heuer, maar dit is niet altijd zo geweest. Het merk is in 1860 namelijk begonnen als Heuer

  ..
 • mechanisch horloge

  Horloges zonder batterij die werken toch op je hartslag?

  Als juwelier krijgen wij dagelijks de vraag:
  “Een automatisch horloge werkt toch op de hartslag?”.

  ..
 • Meistersinger Neo

  MeisterSinger Neo Plus

  Een markante verschijning
  Wie met een Neo Plus om zijn pols loopt, wordt vaak daarop aangesproken.

  ..
 • Run About

  Frederique Constant Limited Editions

  Limité modellen en Frederique Constant gaan hand in hand. Ieder jaar weer brengen zij een heel aantal bijzondere en iconische limited editions uit. 

  ..
 • Frederique Constant Manufactuur

  Al vanaf 2001 is Frederique Constant vooruitstrevend bezig met het produceren van haar eigen uurwerken, uurwerken die volledig in huis ontworpen, gemaakt en geassembleerd worden, iets wat enkel de grootste merken in de horlogewereld kunnen veroorloven. 

  ..
 • Historie Frederique Constant

  Peter Stass en Aletta Stass, een echtpaar dat destijds woonachtig was in Wassenaar begint vol enthousiasme aan het bouwen van hun droom, een luxe Zwitsers horloge merk, maar dan nét iets anders dan de meeste die gevestigd zijn in het mooie Genéve, namelijk betaalbaar. 

  ..
 • Tissot

  Het plusteken in het logo symboliseert de Zwitserse kwaliteit en betrouwbaarheid waar Tissot al sinds 1853 voor staat. De authentieke en toegankelijke horloges

  ..
 • Ringvinger?

  We kennen allemaal de diamanten verlovingsringen en trouwringen. Veel mensen weten ook dat het sieradenmerk Tiffany & Co dit in de jaren ’40 samen met één van de grootste diamanten exporteurs

  ..
 • Smartwatch functies, Zwitsers uiterlijk.

  Dat Frederique Constant niet bang is om zich te wagen aan nieuwe technieken en ontwikkelingen, werd duidelijk toen zij in 2015 als aller eerste merk in Zwitserland een horological smartwatch uitbrachten. 

  ..
 • UITNODIGING

  Donderdag 30 November | 16uur tot 20uur | Hoogstraat 15 | Den Haag

  ..