Oris divers Sixty Five Bronze

20-12-2018 12:39

Oris Divers Sixty-five Steel Bronze | 40mm.

De Oris Diver 65, een horloge dat Oris al ruim 50 jaar geleden heeft gemaakt, maar sinds een paar jaar niet meer weg te denken is uit de collectie. Dit altijd al prachtige horloge heeft nóg een kleine toevoeging gekregen.

Al ruim 50 jaar geleden kwam Oris met haar eerste model, die we nu kennen als de Diver 65.
Voor deze tijd was dit al een bijzonder duikhorloge. Het horloge had destijds namelijk een eigen uurwerk. Het horloge was waterdicht, wat inderdaad nogal handig is voor een duikhorloge, maar ook had het een gangreserve van 46 uur. Destijds was het horloge 36mm, wat voor die tijd, al redelijk aan de maat was.

Het geliefde Oris Diver 65 model die we allemaal kennen, heeft een kleine update gehad.
Oris werkt de laatste jaren veel met brons, een materiaal dat erg mooi is, een eigen leven kan gaan leiden, maar ook refereert naar heritage, iets dat perfect aansluit bij Oris, maar specifiek bij dit model. Het horloge is verkrijgbaar in twee maten. 40MM wat meer de hedendaagse maat is, maar ook is het horloge nu in de originele maat, 36mm, verkrijgbaar, erg leuk dus voor de échte liefhebbers! Het glas van het horloge is nog steeds een bol saffierglas, dit ziet er niet erg bijzonder uit, maar dit is het wel! Vrijwel alle bolle glazen die er beschikbaar zijn in horloges zijn van hesaliet kristal. Het saffierglas is keihard, waardoor dit niet kan krassen, maar dit maakt ook dat het erg moeilijk is om dit perfect rond te slijpen. Oris heeft wat extra moeite gedaan om het horloge zo origineel mogelijk te houden, maar wel met standaarden van deze tijd, iets wat wij zelf erg kunnen waarderen!

 

Bekijk dit bijzondere Oris horloge hier

 

 

Bekijk dit product hier:

Oris Divers Sixty-Five  | 40mm

Prijs € 1.900,-

  • Breitling Chronomat

    De Breitling Chronomat is een iconisch Breitling horloge dat door Breitling voor het eerst op de markt wordt gebracht in 1984.

    ..