Breitling Chronomat B01 42

18-11-2020 09:16

Breitling Chronomat B01 42


In 1984 werd deze klassieker voor het eerst geïntroduceerd. Dit icoon is niet meer weg te denken uit de horlogewereld en iedereen heeft dit horloge wel eens voorbij zien komen. Voor veel mensen roept de Chronomat vertrouwde gevoelens op, vooral in deze hernieuwde uitvoering met de rouleaux band.

De introductie van de hernieuwde look van de Breitling Chronomat is misschien wel de beste introductie van 2020. De Breitling Chronomat is razend populair sinds het allereerste model uit 1984. Tijdens de eerste introductie ging het horloge tegen alle standaarden en trends in van dat moment. Kleine dunne quartz horloges waren de norm, maar Breitling introduceerde een robuust, sportief en mechanisch horloge met een bijzondere rouleaux band. Het horloge is door de jaren heen geëvolueerd en aangepast, maar altijd is het een populair horloge geweest onder de horlogeliefhebbers. De karakteristieke riders op de lunette geven de Chronomat zijn legendarische en authenitek uiterlijk, Breitling grijpt ook terug naar het origineel en herintroduceerd een van de mooiste banden die ooit gemaakt is.

Breitling Chronomat B01 42 | STEEL & 18K RED GOLD | € 8.950

Niet alleen het uiterlijk van de Chronomat is prachtig, maar ook de materialen die voor het horloge gebruikt worden zijn subliem zoals je van een merk als Breilting zou verwachten.

De kast is gemaakt van hoogwaardig staal waardoor het erg sterk is. Je hoeft dus zeker niet bang te zijn dat de kast van het horloge snel defect gaat! Als contrast op het staal wordt voor dit horloge 18 karaats roségoud gebruikt. Deze mooie warme gouden kleur oogt prachtig op de huid en zorgt dat het horloge opvalt bij de liefhebber, maar niet schreeuwt om aandacht. 

Breitling Chronomat B01 42 collectie

De band van het horloge wordt veel uitgelicht omdat hij fenomenaal in elkaar zit. Echter zijn er nog veel meer bijzondere aspecten aan het horloge.

De kast van het horloge is 42mm. Niet erg groot voor een Breitling horloge.
 Veel mensen identificeren Breitling met erg grote en functionele horloges. Dit functionele aspect is het horloge niet verloren, maar deze grote, 42mm, is gemaakt voor iedereen. Het horloge draagt fantastisch en sluit perfect aan op de pols door de afwerking van de kast en het design van de band.

Alle modellen zijn voorzien van het Breitling B01 uurwerk, het technisch perfecte manufactuur van Breitling. Dit volledig in huis geproduceerde uurwerk is te zien door een saffierglazen achterdeksel. Het B01 uurwerk van Breitling is het beste wat het merk te bieden heeft, zowel qua techniek als qua afwerking. Het uurwerk heeft 70 uur gangreserve en is extreem nauwkeurig, net als alle Breitling modellen heeft ook de Chronomat een Chronometer specificatie.

Een handige functie die Breitling heeft aangebracht, is dat wanneer de chronograaf geactiveerd wordt, je de onderste knop niet kan indrukken tot dat de chronograaf gedeactiveerd wordt.

Terug naar de voorkant van het horloge. De prachtige hoogglans gepolijste lunette geeft een fantastisch contrast met de verschillende kleuren wijzerplaten en gematteerde delen van de kast. De lunette is uiteraard versierd met de iconische riders.  De verschillende kleuren wijzerplaten zijn geweldig uitgevoerd. Over de wijzerplaten kan je een heleboel lezen, maar kleur is iets wat je in het echt moet ervaren. Iedereen die het horloge in handen heeft raakt verliefd op de prachtige afwerkingen en kleuren van de wijzerplaten.

De rouleaux band is een typische Breitling band die al trouwe dienst heeft bewezen aan de Chronomat in het verleden. Voor het nieuwe design is de rouleaux band weer terug in leven geroepen en wat zijn wij blij met deze band. De band is super comfortabel en beweegt erg flexibel. Door de afwerking is geen enkel deel van de band scherp, dit zorgt voor extra comfort. De sterke sluiting zorgt ervoor dat het horloge altijd goed sluit, ook is deze goed verborgen zodat de band uit één onderbroken geheel lijkt te bestaan.

Bekijk hier onze. BREITLING. Chronomat Collectie

  

                                       

 

Bekijk dit product hier:

TAG Heuer Connected

€ 1.700