Oris Big Crown Pointer Date 80th

06-12-2018 12:39

Oris Big Crown Pointer Date 80th Anniversary Edition | 40mm.


De Pointer Date, een complicatie die kenmerkend is voor Oris. Niet alleen de complicatie maar ook de kastvorm van de Pointer Date is iets wat direct opvalt bij het Pointer Date horloge.
Dit is ook niet zo gek wanneer je realiseert dat dit horloge alweer zijn 80ste verjaardag viert!
Het Oris Pointer Date model werd voor het eerst uitgegeven in 1938. Nu, 80 jaar later is het model nog steeds nadrukkelijk aanwezig in de Oris collectie. Dit model draagt dus nogal wat geschiedenis met zich mee. Het allereerste model had een voor die tijd overdreven grote kroon, zodat de wijzers makkelijk te verzetten waren voor piloten. Ook werd de dag aangegeven door een wijzer die wees naar de datum in een buitenste ring naast de uren. Het horloge heeft niet alleen piloten moeilijke periodes geholpen, maar ook het merk Oris zelf. Tijdens de quartz crisis eind jaren ’80 heeft onder anderen dit model, wat toen ook al een model met veel geschiedenis was, Oris door de quartz crisis heen getrokken. Niet gek dus dat dit horloge en deze complicatie, voor Oris erg speciaal en waardevol is!

Dit jaar heeft Oris, speciaal voor het 80-jarige bestaan, een speciaal horloge uitgebracht!
Met zijn groene wijzerplaat, 20mm band, bronzenkast en natuurlijk de pointer date complicatie is het horloge herkenbaar zoals altijd, maar wel met een knipoog naar deze tijd. Het horloge heeft een 40mm kast met Arabische nummeralen. De karakteristieke datum nummeralen staan in het wit rondom aangegeven van 1 t/m 31. De rode puntwijzer van de datum aanduiding zal altijd goed zichtbaar zijn op het groen, zodat de datum altijd goed af te lezen is.

Bekijk dit bijzondere Oris horloge hier

 

 

Bekijk dit product hier:

Oris Big Crown Pointer Date  | 40mm | Prijs € 1.800,-

  • Breitling Chronomat

    De Breitling Chronomat is een iconisch Breitling horloge dat door Breitling voor het eerst op de markt wordt gebracht in 1984.

    ..